Autonrenkaat Sastamalasta - vinkkejä käyttöön

Tmi Heli Tanhuanpää myy laadukkaat autonrenkaat sekä tarjoaa asiantuntevat renkaiden asennus-, korjaus- ja kierrätyspalvelut Sastamalan Horniolla. Tältä sivulta löydät hyviä neuvoja ja vinkkejä renkaiden käyttöaikaan ja kulutuspinnan kuntoon liittyen. Jos sinulle herää lisää kysymyksiä sinun renkaistasi, ota yhteyttä tai tule käymään!

Talvirenkaat ja nastarenkaat

Nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun (tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin, myöhemmän ajankohdan ollessa määräävä). Tämän aikakehyksen lisäksi niitä saa käyttää myös muina aikoina ajokelin niin vaatiessa.

Talvirenkaiden kulutuspinnan pääurien on oltava vähintään 3,0mm. Turvasuositus lumisella ja jäisellä kelillä ajettaessa on vähintään 5mm.

Renkaiden kulutuspinta ja ikä

Vesiliirron välttämiseksi renkaiden kulutuspinnan syvyyden on hyvä olla 4-5mm. Lain mukaan kesärenkaiden kulutuspinnan syvyyden on oltava vähintään 1,6mm.

Suomen liikenteessä käytettävien renkaiden keski-ikä on keskimäärin 6,26 vuotta. 10 vuotta vanhat renkaat eivät ole enää suositeltavia.

Alumiinivanteiden jälkikiristys vanteet.jpg

Jos autoosi on laitettu alumiinivanteet, muistathan niiden jälkikiristyksen n. 70-100 km ajon jälkeen. Jälkikiristys on tarpeellinen, sillä alumiini ei jousta samalla tavoin, kuin teräsvanteet, joita ei tarvitse jälkikäteen kiristää. Jos asennusvaiheessa vanteiden väliin sattuu jäämään vaikka hiekanmurunen, kiinnitys saattaa jäädä löysäksi ja löystyminen puolestaan saattaa vaurioittaa vanteita pidemmällä aikavälillä.

Hoidamme alumiinivanteiden jälkikiristyksen liikkeessämme käden käänteessä!

Missä kunnossa sinun renkaasi ovat?

Tule tarkastamaan autosi renkaiden kunto palvelevaan rengasliikkeeseemme Hornioon, Sastamalaan. Meiltä saat laadukkaat renkaat sekä asiantuntevat rengaspalvelut.

Tutustu palveluihin ja tule käymään tai ota yhteyttä!